In verband met de zomervakantie is er geen juridisch spreekuur van 23 juli t/m 27 augustus

Het spreekuur zal weer starten op maandag 3 september.

Het gratis inloopspreekuur voor juridische vragen is uitgebreid met een spreekuur voor vragen aan de notaris. Dit is een initiatief van Bibliotheek Meppel in samenwerking met mr. J.W. Oosten, notaris (Lexis notarissen) en mevrouw mr. H. Diepeveen, advocaat en mediator (Diepeveen & Van Es advocatuur en Mediation).

Het spreekuur is verplaatst naar de maandagmiddag

Elke 1e en 3e maandag van de maand is de heer Oosten aanwezig; elke 2e en 4e maandag van de maand mevrouw mr. H. Diepeveen.

Van 15:00 en 16:30 is een ieder met een vraag aan de jurist of notaris welkom voor een gratis en vrijblijvend advies. Een afspraak maken is niet nodig!

Begintijd: 15.00 uur
Eindtijd: 16.30
Locatie: bibliotheek Meppel
Kosten: gratis

Op maandagavond 10 september start in Bibliotheek Meppel de cursus Werken met de e-overheid (Digisterker). De cursus bestaat uit 4 lessen. De cursusdata zijn 10, 17, 24 september en 1 oktober van 19.00 tot 21.00 uur.

Je leert gebruik te maken van digitale overheidsdiensten, o.a. van het UWV, de Belastingdienst en de website van gemeente Coevorden. De cursus bestaat uit diverse modules, zoals:

• het zoeken en vinden van informatie op overheidswebsites
  • het aanvragen van een toeslag
  • het maken van een afspraak via een website
  • het gebruik van je persoonlijke omgeving (Mijn toeslagen, MijnOverheid etc.)

De cursus wordt gegeven door twee gecertificeerde docenten in kleine groepjes van maximaal zes cursisten.

Deelname is gratis voor inwonders van gemeente Meppel, inclusief een werkboek. Je hoeft geen lid van de Bibliotheek te zijn.

Wil je deelnemen aan de cursus? Schrijf je dan in via het inschrijfformulier.

Naar het inschrijfformulier

Datum: 10 sept
Begintijd: 19:00 uur
Eindtijd: 21.00 uur
Locatie: Bibliotheek Meppel

Op dinsdagmorgen 4 september start in Bibliotheek Meppel de cursus Werken met de e-overheid (Digisterker). De cursus bestaat uit 4 lessen.

De cursusdata zijn 4, 11, 18 en 25 sept. van 09.00 tot 11.00 uur

Deelname is gratis voor inwoners van gemeente Meppel

Inhoud cursus Werken met de e-overheid

In de cursus Werken met de e-overheid  leer je digitale (overheids)diensten gebruiken, o.a. van de gemeente, mijn overheid en de Belastingdienst.
De cursus bestaat uit modules, bijvoorbeeld over:

• een DigiD aanvragen en gebruiken
• informatie zoeken en vinden op websites van de overheid
• een toeslag aanvragen
• een afspraak maken via een website
• je persoonlijke omgeving gebruiken van overheidsorganisatie, zoals Mijn toeslagen, werk.nl en MijnOverheid

Wil je deelnemen aan de cursus? Schrijf je in met het inschrijfformulier. .

Naar het inschrijfformulier

Datum: 04 sept
Begintijd: 9:00
Eindtijd: 11:00
Kosten: Deelname is gratis

Na het succes van de Letter voor Letter concerten met René Karst en Carola Smit in de Drentse theaters is er op zaterdag 15 september in Bibliotheek Meppel van 10.45 tot 11.15 uur een Meet & Greet. Dit vindt plaats in het kader van de Week van de Alfabetisering.

Tijdens de Meet & Greet ontmoet je René en Carola, en krijg je gratis een CD met handtekening van het concert in Emmen (op=op)!

Naast de ontmoeting met René en Carola, geven de medewerkers van het Taalpunt informatie over wat ze voor je kunnen betekenen om beter te leren lezen, schrijven, rekenen en digivaardiger te worden. Want deze lieve vrijwilligers kunnen je alles vertellen over hoe leuk het is om dit beter te leren.

Extra concert in Assen.

Na de Meet & Greet kun je ’s avonds het extra concert bijwonen in De Nieuwe Kolk in Assen. Je kaart(en) voor dit concert bestel je voor € 5,00 via uitmetrene.nl.

Datum: 15 sept
Begintijd: 10:45