Voor ouders, verzorgers, opa's en oma'etc. en kinderen van 0 tot 4 jaar

( broertjes en zusjes ook welkom)

Programma:

Voeding voor de baby en hoe stimuleer je de taalontwikkeling voor het kindje zelf echt praat?

YogaYvanka geeft bij elk Ouder&Kindcafe Dans & Balans.

In deze les worden de kinderen meegenomen in een verhaal met bewegings- en ademoefeningen, liedjes en dans op  muziek

kosten €2,50 per kind

Datum: 05 apr
Begintijd: 9.00 uur
Locatie: Bibliotheek Meppel
Kosten: 1,00

In de boekenweek organiseren Bibliotheek Meppel, Boekhandel Riemer Barth, Bruna, Schouwburg Ogterop en Schrijversfestival Steenwijk de jaarlijkse boekenweeklezing. Het thema van de 84ste Boekenweek, die van zaterdag 23 t/m zondag 31 maart 2019 plaatsvindt, is ‘De moeder de vrouw’. Op vrijdag 29 maart komt Jan Siebelink, de schrijver van het Boekenweek-geschenk 2019 naar Schouwburg Ogterop. Jan Siebelink wordt geïnterviewd door Ivan Borghstijn.

Datum: 29 mrt
Begintijd: 20.15
Eindtijd: 22.15
Locatie: schouwburg Ogterop
Kosten: 9,50

Tamara de Weijer is auteur van de bestseller Eet beter in 28 dagen

Als onafhankelijk huisarts heeft zij veel onderzoek gedaan naar de effecten van voeding op (chronische) aandoeningen, zoals diabetes type 2 en hoge bloeddruk. En zij helpt in haar eigen praktijk veel patiënten gezonder en fitter te worden door goed te kijken naar het voedingspatroon en hun leefstijl. Geen pillen maar paprika is haar motto geworden.

In het TV-programma Hoe word ik 100 heeft zij de 6 deelnemers van het programma begeleid naar een gezondere leefstijl.

Tamara Weijer zal een presentatie geven, vervolgens vragen uit het publiek beantwoorden en haar boek signeren. Graag reserveren d.m.v. een mail naar info@bibliotheekmeppel.nl.

Datum: 13 mrt
Begintijd: 19.30 uur
Eindtijd: 21.30 uur.

Voor ouders, verzorgers, opa's en oma'etc. en kinderen van 0 tot 4 jaar

( broertjes en zusjes ook welkom)

Programma:

Eerste hulp aan kinderen: een ongeluk zit in een klein hoekje! Weet u wat u kunt doen?

YogaYvanka geeft bij elk Ouder&Kindcafe Dans & Balans.

kosten €2,50 per kind

Datum: 08 mrt
Begintijd: 9.00 uur
Locatie: Bibliotheek Meppel
Kosten: 1,00
Thema:Kikkertiendaagse
Datum: 02 mrt
Begintijd: 11.15 uur
Eindtijd: 12.00 uur
Kosten: gratis

Het Rijksmuseum heeft de belangrijkste collectie Rembrandt ter wereld. Ter gelegenheid van zijn 350ste sterfdag viert het Rijksmuseum in 2019 het Jaar van Rembrandt met verschillende activiteiten, evenementen en tentoonstellingen ter ere van de grootste meester van de Gouden Eeuw.

De openingstentoonstelling “Rembrandt in het Rijksmuseum” 15 februari – 10 juni 2019 is een groots overzicht van schilderijen, die voor het eerst in samenhang worden getoond. Hoewel de werken alle periodes van Rembrandts leven omvatten, worden ze op thematische wijze gepresenteerd.

Deze lezing van Margareth Breukink is een goede voorbereiding op een bezoek aan deze tentoonstelling

Datum: 27 feb
Begintijd: 19.30 uur
Eindtijd: 21.30 uur.
Locatie: Bibliotheek Meppel ism Vuso aanmelden via www.vuso.info aanmelden vooraf noodzakelijk
Kosten: 7,50 leden 8,50 niet leden

Walk  & Talk is een maandelijkse netwerkbijeenkomst, waar werkzoekenden elkaar ontmoeten, ervaringen delen en tips krijgen bij de zoektocht naar een baan.

Elke 4e dinsdag van de maand komen we vanaf 10.00 uur bij elkaar.

Thema is dit keer: LinkedIn

Datum: 26 feb
Begintijd: 10.00 uur
Eindtijd: 12.00 uur
Kosten: gratis
Een aantal finalisten van Podium Meppel komt optreden in de bibliotheek als voorbereiding op de finale in Ogterop op 18 maart.
Datum: 20 feb
Begintijd: 15.00 uur
Eindtijd: 16.00 uur
Locatie: bibliotheek
Kosten: gratis

Wil je de Nederlandse taal beter leren spreken en begrijpen of ken je iemand die dat wil?

Kom dan naar het TaalCafé. Je leert nieuwe mensen kennen waarmee je ervaringen kunt delen.

Samen met een Taalcoach bespreek je verschillende onderwerpen.

Het taalcafe is tweewekelijks: elke 1e en 3e woensdag van de maand

Voor het taalcafe is er een vrije inloop, vooraf aanmelden is niet nodig.

Begintijd: 9.30 uur
Locatie: bibliotheek
Kosten: gratis
Vanaf nu zijn er weer afgeschreven boeken , tijdschriften en DVD's te koop in de bibliotheek

Het gratis inloopspreekuur voor juridische vragen is uitgebreid met een spreekuur voor vragen aan de notaris. Dit is een initiatief van Bibliotheek Meppel in samenwerking met mr. J.W. Oosten, notaris (Lexis notarissen) en mevrouw mr. H. Diepeveen, advocaat en mediator (Diepeveen & Van Es advocatuur en Mediation).

Het spreekuur is verplaatst naar de maandagmiddag

Elke 1e en 3e maandag van de maand is de heer Oosten aanwezig; elke 2e en 4e maandag van de maand mevrouw mr. H. Diepeveen.

Van 15:00 en 16:30 is een ieder met een vraag aan de jurist of notaris welkom voor een gratis en vrijblijvend advies. Een afspraak maken is niet nodig!

Begintijd: 15.00 uur
Eindtijd: 16.30