Vanaf dinsdag verkoopt de bibliotheek weer afgeschreven boeken. Sla uw slag voor de vakantie!
Datum: 24 apr
Locatie: bibliotheek Meppel tijdens openingsuren

Op woensdagmorgen 25 april vertelt voormalig huisarts Derk Jan ten Hoopen uit Zuidwolde in bibliotheek Meppel. Dat zal hij doen in het plat: het Drent/Achterhoeks en dit gaat hij doen:

Ik vertelle over mien wark as huusarts, zoas dat was ton ik in Zuidwolde begonne (1971) en aover de mensen, dee ik in miene praktijk tegenkwamme. Soms grappige veurvallen, maor ok ernstiger verhalen aover mensen dee grote indruk op mi’j maken deur ho ze met zeekte en andere tegenslagen umme gingen en waarveur ik, naarmaote ik ze baeter leren kennen, steeds groter respect krege.

Dit alles in de Nedersaksische (Achterhooks/Drents) taal, waor ik met bunne op egreuid, waorin ik denke en dee ik zovölle meugelijk ok in mien wark heb gebroekt.

Datum: 25 apr
Begintijd: 10.30 uur
Eindtijd: 12.00 uur
Locatie: bibliotheek Meppel
Kosten: 3,00 bibliotheekleden , 5,00 niet-leden inclusief koffie/thee

De film Oorlogsgeheimen is een Nederlandse film uit 2014 van regisseur Dennis Bots. Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jacques Vriens.

De film speelt zich af in Zuid-Limburg in het jaar 1943. Tuur en Lambert zijn elkaars beste vrienden en onafscheidelijk. Dan komt er een nieuw meisje in de klas: Maartje. Maartje deelt een groot geheim met Tuur, wat hij met niemand mag delen, ook niet met Lambert. Hierdoor beginnen er scheuren te ontstaan in hun vriendschap. De vader van Lambert wordt vervolgens burgemeester van hun dorp en Tuur merkt dat zijn vader en zijn broer bij het verzet zitten. Lambert ontdekt per toeval dat Maartje een biggetje verstopt en op een avond vertelt hij dit aan zijn vader. De volgende dag doen de Duitsers een huiszoeking bij Maartje thuis en ontdekken ze het geheim van Maartje. De "oom" van Maartje slaat tijdens een verhoor door en noemt alle namen uit het verzet. Als Duitsers iedereen van het verzet gaan oppakken moeten Tuur en zijn familie vluchten. Lambert moet nu een keuze maken tussen zijn vriendschap en zijn ouders.

Datum: 02 mei
Begintijd: 13.30 uur