Luisterbieb

Heb je moeite om de weg te vinden op internet? Dat kan lastig zijn! Want internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven. Tweedehands koopjes, informatie van de overheid, belastingaangifte doen, een reis boeken, bankzaken regelen, dat gaat tegenwoordig allemaal via internet.

De Senioren Vereniging Oostermoer helpt door middel van de  cursus Klik & Tik. Deze cursus leert in 6 dagdelen mensen beter gebruik te maken van de mogelijkheden van de computer. Je leert bijvoorbeeld websites  zoeken, e-mailen en hoe je bestanden kunt  downloaden. Ook geven we informatie over veilig (internet)bankieren.

Tevens kun je met behulp van het oefenprogramma Klik & Tik thuis oefenen. Via filmpjes bekijk je de uitleg en daarna kun je aan de slag met praktische oefeningen.  Je kunt de cursus volgen op een laptop of een tablet. Ook mag je je eigen apparaat meenemen.

 

Wat ga je leren?

  • de computer starten en afsluiten
  • klikken met de muis of touchpad
  • typen, scrollen en slepen
  • een account aanmaken en inloggen
  • naar internet gaan en websites bekijken
  • informatie zoeken op internet
  • kopen en betalen op internet
  • e-mails en bijlagen openen, versturen en bewaren

Deze cursus staat open voor iedereen die wil leren werken met de computer. Je hoeft geen  lid te zijn van de SVO of de bibliotheek. Ook hoef je geen senior te zijn, iedereen is welkom.

De cursus bestaat uit 6 dagdelen. Deelname is gratis. Het enige wat je van je vragen is om zelf een koptelefoon mee te nemen.

De cursusdata zijn nog niet gepland. Wanneer er voldoende aanmeldingen zijn wordt de cursus gepland in het najaar. Er is plaats voor 6 cursisten. De lessen worden gegeven in het Dorpshuis in Gieterveen.

Wil je meer informatie? Neem dan contact op Louis van Rietschoten of Gerard Doeve, zij  kunnen  je er meer over vertellen. Tel:  06 51 36 30 72, 0598-468 755

Direct aanmelden kan natuurlijk ook bij Louis of Gerard.

Vrijwilliger begeleiding BoekStartuurtjes Aa en Hunze

De bibliotheken in Annen, Gieten en Rolde zoeken een enthousiaste vrijwilliger voor het begeleiden van BoekStartuurtjes.

Houd je van voorlezen en knutselen met jonge kinderen en hun ouders? Heb jij ervaring in het werken met kinderen tussen de 0 en 6 jaar?

Ben je creatief en ben je 1 keer per maand beschikbaar om een Boekstartuurtje te leiden en zelfstandig (samen met een collega vrijwilliger) uit te voeren? Dan zoeken wij jou!

Boekjes ontdekken en voorlezen is ontzettend belangrijk voor jonge kinderen. Het stimuleert de taal- en spraakontwikkeling en verhoogt de concentratie. Allemaal zaken waar kinderen hun leven lang profijt van hebben. Als voorleesvrijwilliger lees je voor aan jonge kinderen en help je bij knutselactiviteiten voor dreumesen en peuters in de bibliotheek.

 

Jij…

bent minimaal 18 jaar

vindt het leuk om te werken met jonge kinderen

bent enthousiast over (voor)lezen en boeken

spreekt goed Nederlands

bent in staat om makkelijk te communiceren met verschillende doelgroepen

bent per mail, app en/of telefoon goed bereikbaar

Wij bieden…

goede begeleiding bij het werk

indien nodig trainingen of informatiebijeenkomsten, bijvoorbeeld over interactief voorlezen

een gratis bibliotheekabonnement

de mogelijkheid tot het afsluiten van een zorgverzekering met collectiviteitskorting

de mogelijkheid om bij te dragen aan de ontwikkeling van kinderen

Werken bij ons

Kennis opdoen, jezelf ontwikkelen, kunnen lezen en omgaan met informatie- en communicatietechnologie bepalen het succes van mensen in onze maatschappij. Wij werken aan verbetering van digitale vaardigheden van burgers, aan terugdringing van laaggeletterdheid en we ondersteunen educatieve projecten in het onderwijs. Dit doen we voor bibliotheekleden, Drentse gemeenten, onderwijs- en diverse andere organisaties. Bij ons werken 130 medewerkers, samen met ongeveer 450 onmisbare vrijwilligers. Onze cultuur? Actief, verbindend en open. We zijn altijd op zoek naar talenten die het verschil maken binnen het Drentse Bibliotheeknetwerk.

Enthousiast?

Laat weten dat je graag wilt helpen en mail je reactie naar Annemarie a.karbaat-ming@biblionetdrenthe.nl Je kunt ook contact opnemen met Bibliotheek Annen via info@bibliotheekannen.nl Er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen.

Wist je dat je er letters verstopt zijn in de Biebtuin? Nee? Kom dan snel de acht letters zoeken. Deze acht letters vormen een woord. Weet je het woord, dan kun je in de bibliotheek een coole boekenlegger halen met daarop de letterdief. 

De letterspeurtocht is helemaal bedacht en uitgevoerd door de Daffers van de Digital Art Factory. 

Je kunt de speurtocht altijd doen, ook buiten de openingstijden van de bibliotheek. Je kunt dan later langskomen om de boekenlegger te halen. 

Locatie: Gieten

Hé, kom jij ook bij de Biebfabriekbende?

Tijdens deze workshop ga je met allerlei soorten robots en digitale vaardigheden aan de slag. Je kunt kiezen of je aan de slag gaat met de mBot, de Dash of met Lego WeDo gaat bouwen en programmeren.

 

Meld je hier aan:

 

Datum: 06 juli
Begintijd: 15.00 uur
Eindtijd: 16.00 uur
Locatie: Gieten
Toegang: gratis

Deel deze pagina