We starten weer met het Taalcafe op 7 september.

Wil je de Nederlandse taal beter leren spreken en begrijpen of ken je iemand  die dat wil? Kom dan naar het Taalcafe.
Je leert nieuwe mensen kennen waarmee je ervaringen kunt delen. Samen met een taalcoach bespreek je verschillende onderwerpen.

Elke woensdagochtend van 9.30 tot 11.00 uur

Toegang is gratis

 

Begintijd: 9.30 uur
Eindtijd: 11.00 uur
Locatie: bibliotheek Meppel
Toegang: gratis

Het Geldloket Meppel is een centrale plek waar inwoners terecht kunnen met alle vragen over geldzaken.

Medewerkers staan tijdens het inloopspreekuur klaar om inwoners te informeren, te helpen of door te verwijzen.

Het team bestaat uit professionals afkomstig van verschillende organisaties en beschikt daardoor over veel kennis.

 

Het Geldloket biedt:

Hulp bij administratie.

Hulp bij invullen van formulieren.

Hulp bij aanvragen van gemeentelijke voorzieningen.

Hulp bij geldzorgen als door een verandering in het leven ook het financiele plaatje verandert.

Hulp bij vragen over geld(zorgen).

 

Het Geldloket in de bibliotheek is op inloop elke maandag en woensdag open van 11.00 tot 15.00 uur. 

Telefoonnummer bij vragen vooraf: 085-2731444

Begintijd: 11.00 uur
Eindtijd: 15.00 uur
Locatie: Bibliotheek Meppel
Toegang: gratis

Wil je beter leren lezen en schrijven?

Wil je beter spreken en luisteren?

Kom naar het Taalpunt! Elke dinsdagmiddag van 13.00 - 17.00 uur 

We kijken samen naar wat je wilt leren.

We helpen je zoeken naar een cursus of taalcoach bij jou in de buurt.

Ook kun je in een groep oefenen met spreken en luisteren.

We helpen je gratis!

Heb je interesse? Mail dan met onze taalcoach Jeanet van Veen: info@taalpuntmeppel.nl

Begintijd: 13.00 uur
Eindtijd: 17.00 uur
Locatie: bibliotheek Meppel
Toegang: Gratis

Elke donderdagmorgen van 11:00 tot 13:00 is er in Bibliotheek Meppel Het Digitaal Cafe van Seniorweb Meppel voor alle vragen op het gebied van je telefoon, laptop of computer. Je bent van harte welkom om hier bij te zijn! We helpen je graag. De toegang is gratis. Zien we je dan?

Begintijd: 11:00 uur
Eindtijd: 13:00 uur
Locatie: Bibliotheek Meppel
Toegang: Gratis

Elke dinsdag tussen 15.00 en 17.00 uur is de Bibliotheek Meppel met het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) aanwezig bij Spectrum Medisch Centrum; schoolstraat 4 te Meppel. Dit om hulp te bieden aan patiënten die ondersteuning kunnen gebruiken bij het inloggen in het patiëntendossier. Daarnaast kunnen patiënten er met andere vragen over de digitale overheid terecht. Wanneer de hulpvraag te complex is, verwijst de bibliotheekmedewerker door naar andere organisaties, die de patiënt verder kunnen helpen.

Datum: 06 sept
Begintijd: 15:00
Eindtijd: 17:00
Locatie: Spectrum Medisch Centrum, Schoolstraat 4, Meppel
Toegang: Gratis

Muzikaal Prentenboek voorstelling " Wat nu, Olivier" voor peuters en kleuters

 

Tijdens de Kinderboekenweek organiseren Bibliotheek Meppel en Doomijn Kinderopvang de voorstelling ‘het muzikale prentenboek’ De voorstelling is gebaseerd op het boek ‘Wat nu, Olivier en is een combinatie van samen lezen én muziek maken.

Samen met je kind genieten van een sfeervol prentenboek. Voorlezen en muziek maken bij grote, schitterende platen. En blijf vooral niet stil zitten! Want samen muziek maken is hartstikke gezellig. Speel mee op eenvoudige instrumenten, zing kinderliedjes uit volle borst en dans met kleurrijke materialen. Zo wordt samen lezen wel héél leuk!

Daniëlla Snijders
Daniëlla Snijders, consulent muziek bij Doomijn Kinderopvang geeft devoorstelling en weet kinderen op een bijzondere manier te boeien. Voorlezen en muziek combineert zij tot een uitdagende, speelse workshop. In een veilige sfeer met veel aandacht voor de kinderen.

Aanmelden en meer informatie

U kunt u aanmelden voor de voorstelling via info@bibliotheekmeppel.nl. Bij de aanmelding graag aantal kinderen aangeven. Er is per voorstelling plek voor maximaal 20 kinderen incl. 1 volwassene.

Bij veel aanmeldingen plannen we een tweede voorstelling.

Datum: 08 okt
Begintijd: 11.15 uur
Eindtijd: 12.00 uur
Locatie: Bibliotheek Meppel
Toegang: gratis

Maandag 10 oktober houdt het Leerwerkloket Zwolle een inloopspreekuur van 14:00 - 16:00 uur bij Bieb Meppel. Je hoeft je dus niet vooraf aan te melden. 

Dus loop bij ons binnen en ontdek je kansen op de arbeidsmarkt!

 

Waarom het Leerwerkloket regio Zwolle?

De combinatie leren en werken heeft de toekomst. Voor werkgevers, voor werknemers en werkzoekenden. Om een plek te veroveren en te behouden op de arbeidsmarkt, zijn zowel diploma's als erkende praktijkervaring onmisbaar. Eenmaal aan het werk is scholing noodzakelijk om bij te blijven en door te groeien. En: goede scholing houdt mensen langer en beter inzetbaar.

 

Locaties Leerwerkloket regio Zwolle

Het Leerwerkloket regio Zwolle (gemeenten Dalfsen, Elburg, Hardenberg, Hattem, Kampen, Meppel, Nunspeet, Oldebroek, Ommen, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland, Westerveld, Zwartewaterland en Zwolle) biedt onafhankelijk advies over leren en werken. Voor iedereen, woonachtig in de regio Zwolle: werkzoekenden, werknemers, scholieren, studenten en werkgevers.

Leren en Werken regio Zwolle is een samenwerkingsverband van UWV, gemeenten en het onderwijs. We werken onder meer samen met SBB, sectoren en brancheverenigingen, RMC en MKB.

Mocht je het je afvragen: een gesprek is geheel kosteloos. 

Datum: 10 okt
Begintijd: 14:00
Eindtijd: 16:00
Locatie: Bibliotheek Meppel Marktstraat 27 7941 KP Meppel
Toegang: Gratis

We hebben feest bij de BiebFabriek want het is Kinderboekenweek! 

Heb je wel eens een vuurvliegje gezien? Dan weet je vast dat ze licht geven. Vandaag ga jij jouw eigen vuurvliegje maken. Voor welke kleur ga jij? Geel, groen, blauw, oranje of wit? Jij mag het bepalen en knutselen. Zien we je dan? 

Meld je hier aan

 

Datum: 12 okt
Begintijd: 15:30 uur
Eindtijd: 16:30 uur
Locatie: Bibliotheek Meppel
Toegang: Gratis

We hebben feest bij de BiebFabriek want het is Kinderboekenweek! 

Heb je wel eens een vuurvliegje gezien? Dan weet je vast dat ze licht geven. Vandaag ga jij jouw eigen vuurvliegje maken. Voor welke kleur ga jij? Geel, groen, blauw, oranje of wit? Jij mag het bepalen en knutselen. Zien we je dan? 

Meld je hier aan

 

Datum: 12 okt
Begintijd: 14:30 uur
Eindtijd: 15:30 uur
Locatie: Bibliotheek Meppel
Toegang: Gratis

We hebben feest in de bibliotheek want het is Kinderboekenweek! Samen gaan we een grote boomhut bouwen, kom je meehelpen? Wij maken deze boomhut met karton en speciaal gereedschap. Hoe meer hulp, hoe beter! 

Natuurlijk zijn er ook andere activiteiten te doen, waarbij het thema van de Kinderboekenweek: Gi-ga-groen! natuurlijk centraal staat. 

Geef je hieronder op:

Datum: 15 okt
Begintijd: 12:15 uur
Eindtijd: 13:45 uur
Locatie: Bibliotheek Meppel
Toegang: Gratis

In Paniek in de Wolkenfabriek wordt op een kolderieke, verbeeldende manier aandacht besteed aan klimaatverandering en de oorzaken en gevolgen daarvan.

Verhaal
Het is de start van een nieuwe werkdag in de wolkenfabriek. Een dag als alle andere dagen; geen vuiltje aan de lucht. Alles gaat precies goed totdat… Gerrit, het superbrein en bedieningspaneel van de wolkenfabriek gestolen wordt! En dan gaat het mis. Heel erg mis!

Datum: 15 okt
Begintijd: 10.30 uur
Locatie: Plataan
Toegang: 2,50

Vergroot uw computervaardigheden

Heeft u moeite om de weg te vinden op internet? Dat kan lastig zijn! Want internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven. Tweedehands koopjes, informatie van de overheid, belastingaangifte doen, een reis boeken, bankzaken regelen, dat gaat tegenwoordig allemaal via internet.

De Bibliotheek helpt door middel van de cursus Klik & Tik. Deze cursus leert mensen beter gebruik te maken van de mogelijkheden van de computer. U leert bijvoorbeeld websites zoeken, e-mailen en hoe u bestanden kunt downloaden.

Ook kunt u met behulp van het oefenprogramma Klik & Tik thuis oefenen. Via filmpjes bekijkt u de uitleg en daarna kunt u aan de slag met praktische oefeningen. Heeft u thuis geen computer, dan kunt u tijdens de openingstijden van de Bibliotheek oefenen met onze computers.

Opgeven kan bij de bibliotheek!

Klik & Tik bestaat uit drie delen

  • De basis (over typen, klikken en websites bekijken)
  • Het internet op (over e-mailen, downloaden en browsers
  • Samen op het web (over sociale netwerken, links en weblogs

De cursus wordt gegeven op dinsdagavond van 19.00 tot 21.00 uur . De eerste les is op 18 oktober, dan 25 oktober en 8 en 15 november

Kent u iemand voor wie deze cursus geschikt kan zijn? Geef het door!

Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek en de cursus is gratis

Datum: 18 okt
Begintijd: 19.00 uur
Eindtijd: 21.00 uur
Locatie: Bibliotheek Meppel
Toegang: gratis

Hé kom jij ook bij de BiebFabriek bende?  

Ben je tussen de 8 en 12 jaar oud en wil je van alles ontdekken en zelf leren? Dan ben je bij de BiebFabriek helemaal op je plek. Hier gaan we namelijk aan de slag met allerlei leuke digitale materialen en leer je programmeren met onder andere LEGO SPIKE, Photon en bouw je je eigen app.  

Photon 

In de eerste bijeenkomst maak je kennis met dit schattige robotje. Photon is vanuit een ver sterrenstelsel naar de aarde gekomen. Tijdens zijn vlucht is hij in botsing gekomen met een asteroïde. Door de botsing is Photon van alles vergeten en moet hij weer nieuwe dingen leren. Help jij Photon daarbij? Photon is op verschillende manieren te programmeren. Tijdens deze bijeenkomst leer je de talen waarmee je photon kan programmeren.    

Meld je hier gratis aan

Datum: 26 okt
Begintijd: 14:30 uur
Eindtijd: 15:30 uur
Locatie: Bibliotheek Meppel
Toegang: Gratis

Hé kom jij ook bij de BiebFabriek bende?  

Ben je tussen de 8 en 12 jaar oud en wil je van alles ontdekken en zelf leren? Dan ben je bij de BiebFabriek helemaal op je plek. Hier gaan we namelijk aan de slag met allerlei leuke digitale materialen en leer je programmeren met onder andere LEGO SPIKE, Photon en bouw je je eigen app.  

Photon 

In de eerste bijeenkomst maak je kennis met dit schattige robotje. Photon is vanuit een ver sterrenstelsel naar de aarde gekomen. Tijdens zijn vlucht is hij in botsing gekomen met een asteroïde. Door de botsing is Photon van alles vergeten en moet hij weer nieuwe dingen leren. Help jij Photon daarbij? Photon is op verschillende manieren te programmeren. Tijdens deze bijeenkomst leer je de talen waarmee je photon kan programmeren.    

Meld je hier gratis aan

Datum: 26 okt
Begintijd: 15:30 uur
Eindtijd: 16:30 uur
Locatie: Bibliotheek Meppel
Toegang: Gratis

Please join us this October for a morning of storytelling in English. The stories will be read by a native English speaker, Karla Trent and the reading list includes books like “The Gruffalo” and “Cave Baby” by Julia Donaldson, amongst others suitable for children aged 2 to 6 years.

Datum: 29 okt
Begintijd: 11:15 uur
Eindtijd: 12:00 uur
Locatie: Marktstraat 27 7941 KP Meppel
Toegang: Free entrance

Zaterdag 5 november is er weer een voorleesochtend van 11:15 - 12:00 uur bij bieb Meppel. Dit keer is het thema 'Feest'! Kom je gezellig met je kleintje mee feesten? 

Aanmelden is niet nodig, we zien je graag bij bieb Meppel! 

 

De voorleesochtenden bij bieb Meppel gaan voortaan verder onder de naam 'Praatjes & Plaatjes'. Elke eerste zaterdag van de maand is er Praatjes & Plaatjes van 11:15 - 12:00 uur. Iedere voorleesochtend is er een ander thema waar wij een verhaal over voorlezen. Vooraf aanmelden is niet nodig! 

Datum: 05 nov
Begintijd: 11:15 uur
Eindtijd: 12:00 uur
Locatie: Bibliotheek Meppel
Toegang: Gratis

Maandag 7 november houdt het Leerwerkloket Zwolle een inloopspreekuur van 14:00 - 16:00 uur bij Bieb Meppel. Je hoeft je dus niet vooraf aan te melden. 

Dus loop bij ons binnen en ontdek je kansen op de arbeidsmarkt!

 

Waarom het Leerwerkloket regio Zwolle?

De combinatie leren en werken heeft de toekomst. Voor werkgevers, voor werknemers en werkzoekenden. Om een plek te veroveren en te behouden op de arbeidsmarkt, zijn zowel diploma's als erkende praktijkervaring onmisbaar. Eenmaal aan het werk is scholing noodzakelijk om bij te blijven en door te groeien. En: goede scholing houdt mensen langer en beter inzetbaar.

 

Locaties Leerwerkloket regio Zwolle

Het Leerwerkloket regio Zwolle (gemeenten Dalfsen, Elburg, Hardenberg, Hattem, Kampen, Meppel, Nunspeet, Oldebroek, Ommen, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland, Westerveld, Zwartewaterland en Zwolle) biedt onafhankelijk advies over leren en werken. Voor iedereen, woonachtig in de regio Zwolle: werkzoekenden, werknemers, scholieren, studenten en werkgevers.

Leren en Werken regio Zwolle is een samenwerkingsverband van UWV, gemeenten en het onderwijs. We werken onder meer samen met SBB, sectoren en brancheverenigingen, RMC en MKB.

Mocht je het je afvragen: een gesprek is geheel kosteloos. 

Datum: 07 nov
Begintijd: 14:00
Eindtijd: 16:00
Locatie: Bibliotheek Meppel Marktstraat 27 7941 KP Meppel
Toegang: Gratis

Hé kom jij ook bij de BiebFabriek bende?  

Ben je tussen de 8 en 12 jaar oud en wil je van alles ontdekken en zelf leren? Dan ben je bij de BiebFabriek helemaal op je plek. Hier gaan we namelijk aan de slag met allerlei leuke digitale materialen en leer je programmeren met onder andere LEGO SPIKE, Photon en bouw je je eigen app.  

Photon

Photon is nu al een tijdje op de aarde. Tijd om avonturen te beleven. Ga verder waar je in de vorige bijeenkomst bent gebleven of ga het volgende avontuur aan. In deze bijeenkomst ga je bijvoorbeeld een boeket bloemen maken, objecten ontwijken of Photon jou advies laten geven. 

Heb je de vorige bijeenkomst gemist? Geen probleem. Je kunt tijdens deze bijeenkomst starten en kennis maken met Photon.  

Meld je hier gratis aan

Datum: 09 nov
Begintijd: 15:30 uur
Eindtijd: 16:30 uur
Locatie: Bibliotheek Meppel
Toegang: Gratis

Hé kom jij ook bij de BiebFabriek bende?  

Ben je tussen de 8 en 12 jaar oud en wil je van alles ontdekken en zelf leren? Dan ben je bij de BiebFabriek helemaal op je plek. Hier gaan we namelijk aan de slag met allerlei leuke digitale materialen en leer je programmeren met onder andere LEGO SPIKE, Photon en bouw je je eigen app.  

Photon

Photon is nu al een tijdje op de aarde. Tijd om avonturen te beleven. Ga verder waar je in de vorige bijeenkomst bent gebleven of ga het volgende avontuur aan. In deze bijeenkomst ga je bijvoorbeeld een boeket bloemen maken, objecten ontwijken of Photon jou advies laten geven. 

Heb je de vorige bijeenkomst gemist? Geen probleem. Je kunt tijdens deze bijeenkomst starten en kennis maken met Photon.  

Meld je hier gratis aan

Datum: 09 nov
Begintijd: 14:30 uur
Eindtijd: 15:30 uur
Locatie: Bibliotheek Meppel
Toegang: Gratis

Hé kom jij ook bij de BiebFabriek bende?  

Ben je tussen de 8 en 12 jaar oud en wil je van alles ontdekken en zelf leren? Dan ben je bij de BiebFabriek helemaal op je plek. Hier gaan we namelijk aan de slag met allerlei leuke digitale materialen en leer je programmeren met onder andere LEGO SPIKE, Photon en bouw je je eigen app.  

Photon

Er valt voor Photon zoveel te ontdekken. Verander hem in een politiewagen of laat Photon de lijn volgen. Er zijn veel mogelijkheden en jij gaat ze deze bijeenkomst ontdekken.  

Heb je de vorige bijeenkomst(en) gemist? Geen probleem. Je kunt tijdens deze bijeenkomst starten en kennis maken met Photon.  

 

Meld je hier gratis aan

Datum: 23 nov
Begintijd: 14:30 uur
Eindtijd: 15:30 uur
Locatie: Bibliotheek Meppel
Toegang: Gratis

Hé kom jij ook bij de BiebFabriek bende?  

Ben je tussen de 8 en 12 jaar oud en wil je van alles ontdekken en zelf leren? Dan ben je bij de BiebFabriek helemaal op je plek. Hier gaan we namelijk aan de slag met allerlei leuke digitale materialen en leer je programmeren met onder andere LEGO SPIKE, Photon en bouw je je eigen app.  

Photon

Er valt voor Photon zoveel te ontdekken. Verander hem in een politiewagen of laat Photon de lijn volgen. Er zijn veel mogelijkheden en jij gaat ze deze bijeenkomst ontdekken.  

Heb je de vorige bijeenkomst(en) gemist? Geen probleem. Je kunt tijdens deze bijeenkomst starten en kennis maken met Photon.  

 

Meld je hier gratis aan

Datum: 23 nov
Begintijd: 15:30 uur
Eindtijd: 16:30 uur
Locatie: Bibliotheek Meppel
Toegang: Gratis

Maandag 5 december houdt het Leerwerkloket Zwolle een inloopspreekuur van 14:00 - 16:00 uur bij Bieb Meppel. Je hoeft je dus niet vooraf aan te melden. 

Dus loop bij ons binnen en ontdek je kansen op de arbeidsmarkt!

 

Waarom het Leerwerkloket regio Zwolle?

De combinatie leren en werken heeft de toekomst. Voor werkgevers, voor werknemers en werkzoekenden. Om een plek te veroveren en te behouden op de arbeidsmarkt, zijn zowel diploma's als erkende praktijkervaring onmisbaar. Eenmaal aan het werk is scholing noodzakelijk om bij te blijven en door te groeien. En: goede scholing houdt mensen langer en beter inzetbaar.

 

Locaties Leerwerkloket regio Zwolle

Het Leerwerkloket regio Zwolle (gemeenten Dalfsen, Elburg, Hardenberg, Hattem, Kampen, Meppel, Nunspeet, Oldebroek, Ommen, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland, Westerveld, Zwartewaterland en Zwolle) biedt onafhankelijk advies over leren en werken. Voor iedereen, woonachtig in de regio Zwolle: werkzoekenden, werknemers, scholieren, studenten en werkgevers.

Leren en Werken regio Zwolle is een samenwerkingsverband van UWV, gemeenten en het onderwijs. We werken onder meer samen met SBB, sectoren en brancheverenigingen, RMC en MKB.

Mocht je het je afvragen: een gesprek is geheel kosteloos. 

Datum: 05 dec
Begintijd: 14:00
Eindtijd: 16:00
Locatie: Marktstraat 27 7941 KP Meppel
Toegang: Gratis

Hé kom jij ook bij de BiebFabriek bende?  

Ben je tussen de 8 en 12 jaar oud en wil je van alles ontdekken en zelf leren? Dan ben je bij de BiebFabriek helemaal op je plek. Hier gaan we namelijk aan de slag met allerlei leuke digitale materialen en leer je programmeren met onder andere LEGO SPIKE, Photon en bouw je je eigen app.  

Photon

Photon heeft veel plezier gehad de afgelopen tijd. Heb je alle 3 de bijeenkomsten gedaan? Dan kun je je eigen fantasie de ruimte geven en Photon zelf programmeren met alle kennis die je hebt opgedaan in de eerste 3 bijeenkomsten.   

Heb je een bijeenkomst gemist? Geen probleem, haal het in dit uur in. 

 Meld je hier gratis aan

Datum: 07 dec
Begintijd: 15:30 uur
Eindtijd: 16:30 uur
Locatie: Bibliotheek Meppel
Toegang: Gratis

Hé kom jij ook bij de BiebFabriek bende?  

Ben je tussen de 8 en 12 jaar oud en wil je van alles ontdekken en zelf leren? Dan ben je bij de BiebFabriek helemaal op je plek. Hier gaan we namelijk aan de slag met allerlei leuke digitale materialen en leer je programmeren met onder andere LEGO SPIKE, Photon en bouw je je eigen app.  

Photon

Photon heeft veel plezier gehad de afgelopen tijd. Heb je alle 3 de bijeenkomsten gedaan? Dan kun je je eigen fantasie de ruimte geven en Photon zelf programmeren met alle kennis die je hebt opgedaan in de eerste 3 bijeenkomsten.   

Heb je een bijeenkomst gemist? Geen probleem, haal het in dit uur in. 

 Meld je hier gratis aan

Datum: 07 dec
Begintijd: 14:30 uur
Eindtijd: 15:30 uur
Locatie: Bibliotheek Meppel
Toegang: Gratis

Deel deze pagina