Start leesclub moderne literatuur in Meppel

Leest u met plezier mooie boeken en wilt u uw leeservaringen delen met anderen? Word dan lid van een Senia leesgroep, ontmoet nieuwe mensen en voer inspirerende gesprekken. Uiteraard met inachtneming van de geldende regels.

In Meppel start binnenkort een leesclub literatuur. In de Openbare Bibliotheek is op donderdagochtend 9 december een informatiebijeenkomst voor mensen die het leuk vinden om moderne literatuur te (gaan) lezen en daardoor in contact willen komen met andere liefhebbers.

De informatiebijeenkomst is een initiatief van de landelijke organisatie Senia samen met de Bibliotheek. Senia richt in heel Nederland leesclubs op en brengt zo mensen die graag lezen bij elkaar. Steeds meer mensen vinden het prettig om zich samen te verdiepen in boeken en het aantal leesclubs neemt toe.
Leidraad voor de groepen zijn boekenlijsten die zijn opgesteld door deskundigen. Daaruit worden 6 à 7 boeken per jaar gelezen en besproken aan de hand van leeswijzers met vragen die het gesprek structuur geven.
Meer informatie over de werkwijze is te vinden op www.senia.nl.