Samen over boeken praten is leuk én verrijkend. Leden van een leesclub bekijken boeken met andere ogen en ontdekken nieuwe dingen. Bovendien is een leesgroep Engelse literatuur een goede manier om de taal te oefenen of op te halen. Voor wie wil weten of een leesclub iets voor voor hem of haar is, kom dan naar een informatiebijeenkomst van Senia.

In Meppel start binnenkort een leesclub Engelse literatuur, die de boeken ook in het Engels bespreekt. In de Bibliotheek is op dinsdagochtend 23 augustus een informatiebijeenkomst voor mensen die het leuk vinden om Engelse literatuur te (gaan) lezen en daardoor in contact willen komen met andere liefhebbers.

Senia organiseert in heel Nederland leesclubs literatuur (Nederlands en vertaald, Engels, Frans en Duits), biografieën, poëzie, filosofie, natuur en (kunst)geschiedenis. De meeste leesclubs lezen en bespreken zes of zeven boeken per jaar. Elke leesclub bepaalt zelf waar en wanneer de groep bij elkaar komt: overdag of ’s avonds, wisselend bij iemand thuis of op een vaste plek.

Leesclubs kiezen jaarlijks een lijst met boeken om te lezen en te bespreken aan de hand van keuzelijsten die door deskundigen van Senia worden samengesteld. Van de gekozen boeken krijgen leden een leeswijzer. Deze helpen bij het voorbereiden van de bijeenkomsten en inspireren met discussievragen.
Meer informatie over de werkwijze is te vinden op www.senia.nl.

Praktische informatie
Belangstellenden zijn welkom op 23 augustus om 9:30 uur in de Bibliotheek, Marktstraat 27 in Meppel.

Graag aanmelden in verband met het aantal beschikbare plaatsen.
Dit kan via e-mail wilhelmien.kalter@senia.nl.