Kampt jouw puber met problemen rondom leren, concentratie, plannen of heeft hij of zij faalangst? In samenwerking met Bibliotheek Meppel biedt Gea Dolstra vanaf 1 februari 2023 gratis een ééndaagse workshop ‘Ik leer leren’ aan voor leerlingen in groep 8 en leerlingen in de brugklas.

In de workshop ontdekken kinderen op welke manier ze leren en wat voor strategieën hierbij aan te pas komen. Ze krijgen inzichten om makkelijker en efficiënter te kunnen leren, waardoor ze meer leerresultaat in minder tijd bereiken. Ook helpt Gea jouw kind onderzoeken hoe een planning maken werkt en wat daar bij komt kijken. Ook zal Gea aandacht besteden aan het lezen voor de lijst in de brugklas. Hiermee geeft Gea jouw kind nét dat steuntje in de rug om vol vertrouwen met hun schoolwerk aan de slag te gaan.

Workshops per leeftijdscategorie

De workshops zijn verdeeld per leeftijdscategorie. Voor groep 8 leerlingen wordt er in de workshop ingegaan op de voorbereiding ten aanzien van de brugklas en bij de twaalf- tot veertienjarigen zal de workshop meer de focus leggen op de gang van zaken op de middelbare school.

Data en tijden

De workshop is één woensdagmiddag en is voor brugklasleerlingen van 12 – 14 jaar op woensdag 1 februari en woensdag 15 februari van 15:00 – 16:30 uur bij de bibliotheek. De workshop voor groep 8 leerlingen is op woensdag 1 maart en woensdag 15 maart van 15:00 – 16:30 uur bij de bibliotheek.

Aanmelden & meer informatie

Aanmelden is verplicht en kan door een mailtje te sturen naar info@bibliotheekmeppel o.v.v. aanmelding workshop Gea Dolstra. Vermeld in de e-mail voor welke datum je wilt inschrijven, de naam van je kind, leeftijd, e-mailadres en telefoonnummer. Je ontvangt van ons een bevestiging van de aanmelding. Wanneer er wijzigingen plaatsvinden dan word je via e-mail/telefoon op de hoogte gebracht.