Lezen doe je overal. Op school, op je werk, in de supermarkt, apotheek of voor je plezier. Je leert veel door te lezen; zo doe je nieuwe kennis op en leer je beter sociaal te functioneren. Lezen heeft een positief effect op je gezondheid, welzijn en je kansen op de arbeidsmarkt. Heb je kinderen? Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen; goed voor de ontwikkeling en ook nog eens erg gezellig!

In de bibliotheek vind je een grote verscheidenheid aan boeken; in verschillende genres. Maar wist je dat er veel méér te halen valt in de bibliotheek? Zo kun je bijvoorbeeld ook gratis e-books en kranten & tijdschriften downloaden, luisterboeken lenen en (online) cursussen volgen.
Al onze producten kun je afnemen met een abonnement, zonder bijkomende kosten.

Word vandaag nog lid en profiteer van ons enorme assortiment boeken, tijdschriften, films, e-books, muziek en alle andere voordelen. Je kunt lenen en terugbrengen bij elke bibliotheek in de provincie Drenthe. Tot 19 jaar is het lidmaatschap gratis!

Wil je meer weten over de schrijver van je favoriete boek of ben je op zoek naar een nieuw boek om te lezen? Op jeugdbibliotheek.nl vind je het allemaal. Lees-, kijk- en luistertips, onderwerpen voor je werkstuk of spreekbeurt, nieuwtjes en interessante weetjes. Neem snel een kijkje!

Yoleo maakt lezen leuk en makkelijk. Je leest het boek terwijl je ook wordt voorgelezen. Ideaal voor kinderen die moeite hebben met lezen.

Lezen is leuk. Maar voor sommige kinderen of jongeren is lezen best lastig. Op het Makkelijk Lezen Plein vind je veel tips, informatie voor werkstuk of spreekbeurt, luisterboeken en meer!

Laat je lekker voorlezen met de filmpjes van De Voorleeshoek. Spannende verhalen met mooie tekeningen en leuke muziek voor kinderen van 0 tot 10 jaar.