Voorlezen maakt je leuker!

De Nationale Voorleesdagen zijn van 26 januari t/m 5 februari 2022. Deze dagen staan in het teken van het voorlezen voor kinderen, die zelf nog niet kunnen lezen. De Nationale Voorleesdagen zijn ook in de bibliotheken in Drenthe te vinden! Kom naar de bibliotheek en ontdek de Prentenboeken Top 10 en het Prentenboek van het Jaar.

Prentenboeken Top 10

De Prentenboeken Top 10 laat de leukste prentenboeken zien van dit jaar! Met deze boeken zorg je ervoor dat het voorlezen nóg leuker wordt! Bekijk de2 top 10:

Maar eerst ving ik een monster, van Tjibbe Veldkamp & Kees de Boer
- Daar ben je, van Charlotte Dematons
- Vos gaat een stukje rijden, van Susanne Strasser
- Heertje & Meneertje, van Elle van Lieshout & Erik van Os
- Muk, van Mark Haayema
- Het eiland van olifant, van Leo Timmers
- De koffer, van Chris Naylor-Ballesteros
- De ridder zonder billen, van Levina van Teunenbroek

- Hey, baby, kijk!, van Laura van Bouchout & Eva Mouton
- Duizend-en-één paarse djellaba's, van Lisa Boersen & Hasna Elbaamrani

Deze boeken kan je lenen bij de bibliotheek bij jou in de buurt.

Prentenboek van het Jaar

Het prentenboek van het Jaar is Maar eerst ving ik een monster, van Tjibbe Veldkamp & Kees de Boer! Dit boek gaat over het allerleukste moment van de dag: voorlezen! Het is een ode aan voorlezen, en laat zien hoe ouder en kind samen met een verhaal bezig kunnen zijn. Door de grote illustraties en fantasierijke teksten lees je dit boek keer op keer voor.

BoekStart Livestream Voorleesmoment

Kan je niet naar de bibliotheek komen, of blijf je liever met de kinderen knus thuis? Dan zijn BoekStart online voorleesmomenten perfect voor jullie. Hierbij kan je vanuit huis meeluisteren naar Vos gaat een stukje rijden, op 21 januari om 10.00 uur! Klik hier om naar de livestream te gaan en meer te lezen over de livestream.